Як я навчилася готувати соковиту курку в духовці

Discussions autour de la chimie de l'eau, des plantes, des substrats...

Modérateur: Modérateurs

Як я навчилася готувати соковиту курку в духовці

Messagepar Justindurgy » 16 Mars 2026, 17:41

Колись давно я уникала рецептів із запіканням. Мені уявлялося, що це під силу лише професіоналам: то курочка буде пересушеною, то вона пригорить зверху, то воно не пропечеться всередині. Я обмежувалася лише вареними котлетами — так безпечніше і швидше.

Доля внесла свої корективи, коли на порозі з'явилися родичі, а в холодильнику знайшлася тільки одна ціла курка. Терміново пригадувала рекомендації, які колись чула від мами та подруг. Я відкрила десятки сайтів із рецептами, запам'ятала оптимальний час і температуру, чим натерти, щоб було соковито, і як визначити повну готовність.

Основним страхом було, чи вдасться зберегти соковитість. Але коли відкрила духовку й побачила ту саму з апетитною скоринкою, відчула полегшення і гордість! Вона була ніжною та м'якою, рум'яною з усіх боків і неймовірно смачною. Присутні оцінили страву, а я отримала натхнення готувати далі.

До речі, на сайті https://yamamashka.khmelnytskyi.ua/ я помітила чимало оригінальних варіантів для маринаду та подачі. Відтоді курка в духовці — моя улюблена страва для гостей, яку я частую гостей і балую домашніх. І найприємніше, що запікання не потребує постійної уваги, поки духовка творить це кулінарне диво.
Justindurgy
Membre récent
Membre récent

Message(s) : 1

Retour vers Aquariophilie générale